Keep Challenging Center – Sittard

Topsport voor Limburg

Het Keep Challenging Center (KCC) aan de Annemoonstraat te Sittard ligt op loopafstand van de Sportzone Limburg. Veel (sport)organisaties, bedrijven, onderwijs- en zorginstellingen, vier gemeenten (Sittard-Geleen, Beek, Schinnen en Stein) en de Provincie Limburg participeren in Sportzone Limburg. Zij ontwikkelen gezamenlijk de voorwaarden voor de talentcentra, sportaccommodaties, ondersteuningsstructuren en de daaruit voortmakende kansen voor vrijetijdseconomie, kennisdeling en innovatie.

Team Sunweb koos Sittard als uitvalsbasis vanwege de langdurige samenwerking met de provincie Limburg en de ideale trainingsomstandigheden in de heuvels en de nabijheid van het Tom Dumoulin Bike Park in de Sportzone Limburg.  Met het realiseren van het Keep Challenging Center (KCC) gaat een lang gekoesterde wens van de Team Sunweb in 2019 in vervulling. Deze campus combineert een uitmuntende topsport leefomgeving met professionele ondersteuning, om de ontwikkeling van de sporters zo optimaal mogelijk te maken en zo van wielrennen een echte teamsport te maken. Met deze aanpak is Team Sunweb voorlopig nog uniek in de wielerwereld.

Dit woningproject van Earth & Eternity bestaat uit 14 energiezuinige woningen, opgedeeld in 28 studio’s. De lessenaarsdaken van de huizen zijn gericht op het zuiden en volledig bedekt met de nieuwste generatie zonnepanelen en zonnecollectoren. De woningen zijn ‘volledig elektrisch’ en worden uitgevoerd zonder gasaansluiting. Een hoogwaardig ventilatiesysteem met warmte-terugwinning zorgt voor een comfortabel binnenklimaat met minimaal warmteverlies.

Locatie