Fixbrick®

Gevel van drooggestapelde keramische bakstenen

De gevels worden opgetrokken met een gepatenteerd droogstapelsysteem voor handvorm keramische bakstenen. Keramiek is gebakken klei, een 100% natuurlijke grondstof.

Voor E&E-woningen worden de bakstenen op elkaar gelegd, zonder specie of lijm. De gevel hoeft niet verder te worden gevoegd. Tussen de bakstenen ligt een speciaal ontwikkelde, niet zichtbare, 4 mm dikke kunststof mat. Deze mat wordt ingenieus en eenvoudig gekoppeld aan de achterconstructie. De ruimte tussen regelwerk en staalframe wordt verrijkt met OSB-hout en isolatiemateriaal.

Moderne aanblik

Fixbrick-wanden zien er fantastisch modern uit, met een voeg van slechts 4 tot 5 mm. De kenmerkende witte uitslag op traditioneel metselwerk is verleden tijd. Door de goede ventilatie blijft de gevel schoner, zonder schimmel of vieze aanslag. Ander voordeel is de kostenbesparende bouwsnelheid; onder alle weersomstandigheden en zonder kwaliteitsverlies. Het systeem omarmt de cradle to cradle-filosofie. De wand is af te breken en op een andere plek weer op te bouwen.

Contact

Heeft u vragen over de fixbrick of wenst u meer informatie neem dan contact op met E. Schampers.

Keramische gevelstenen

Voor keramische gevelstenen worden aan klei en water alleen natuurlijke producten toegevoegd: zand, kalk, mangaan en chamotte (gebakken gemalen klei). Na bewerking, vormgeving en droging ontstaat door verhitting een hard, duurzaam en kleurvast keramisch product. Klei kent een constante aanvoer. De voorraad blijft oneindig beschikbaar.