Bouwconcept Buiten

Architectuur

Energieneutraal wonen vraagt een op het zuiden georiënteerd dak. De daken zijn volledig gevuld met zonnepanelen en een zonnecollector. Deze zonnepanelen liggen op een geïsoleerde, waterdichte metalen dakplaat. Zetwerk zorgt voor een strakke afwerking van de dakranden. De zolder onder het schuine dak is geschikt voor de installaties en mogelijk een extra slaap- of studeerkamer.

Aan de noordzijde zijn de glasopeningen zo groot mogelijk. De woningen profiteren van het natuurlijke noorderdaglicht. Driedubbel glas voorkomt onnodig warmteverlies. Alle vertrekken hebben een draaiend raam- of deurdeel. Dit stimuleert een goede natuurlijke ventilatie.

EUROSTEELframing constructie

Frame van geprefabriceerd staal

Een voor woningbouw relatief nieuwe bouwmethode. EUROSTEELframing is sterk en stabiel, waardoor het bouwen dus ook duurzaam, snel en zeer efficiënt kan. Een opbouw zónder restmaterialen en, bij traditionele methoden, vaak vooraf ingecalculeerde faalkosten en verletdagen.

Levensduur

Het hoogwaardig staal is standaard voorzien van een gegalvaniseerde G140/Z450-laag. Bij volledige blootbestelling aan het wisselende weer is het frame 30 jaar bestand tegen corrosie. Wordt het frame tijdens de bouw binnen en buiten bekleed, dan wordt dit al snel exponentieel meer. Het staal zelf is 100% recyclebaar.

Maatvast

De staalframewanden en vloerelementen worden seriematig met de modernste CAD getekend en berekend. Industriële, CNC-gestuurde rolvormmachines produceren de losse wand- en vloerprofielen. In de fabriek worden deze geassembleerd tot individuele staalframewanden en/of vloerelementen. Dit proces heeft als voordeel dat alles erg maatvast is, met een tolerantie van slechts 1 mm. Simulatie en controles vooraf reduceren de foutmarge op de bouw tot een minimum.

De voordelen van EUROSTEELframing

N

Lange levensduur

N

Erg nauwkeurig en maatvast

N

Duurzaam en millieuvriendelijk

N

Korte bouwtijd met minder faalkosten

N

100% recyclebaar, geen bouwafval

N

Hoge isolatiewaarde in dunnere wandopbouw

Fixbrick® – Gevel van drooggestapelde keramische bakstenen

Gevel van drooggestapelde keramische bakstenen

De gevels worden opgetrokken met een gepatenteerd droogstapelsysteem voor handvorm keramische bakstenen. Keramiek is gebakken klei, een 100% natuurlijke grondstof.

Voor E&E-woningen worden de bakstenen op elkaar gelegd, zonder specie of lijm. De gevel hoeft niet verder te worden gevoegd. Tussen de bakstenen ligt een speciaal ontwikkelde, niet zichtbare, 4 mm dikke kunststof mat. Deze mat wordt ingenieus en eenvoudig gekoppeld aan de achterconstructie. De ruimte tussen regelwerk en staalframe wordt verrijkt met OSB-hout en isolatiemateriaal.

Demontabel

Fixbrick-wanden zien er modern uit, met een voeg van slechts 4 tot 5 mm. De kenmerkende witte uitslag op traditioneel metselwerk is verleden tijd, door de goede ventilatie blijft de gevel schoner, zonder schimmel of vieze aanslag. Een ander voordeel is het circulaire karakter, de wand is af te breken en op een andere plek weer op te bouwen.

Keramische gevelstenen

Voor keramische gevelstenen worden aan klei en water alleen natuurlijke producten toegevoegd: zand, kalk, mangaan en chamotte (gebakken gemalen klei). Na bewerking, vormgeving en droging ontstaat door verhitting een hard, duurzaam en kleurvast keramisch product. Klei kent een constante aanvoer. De voorraad blijft oneindig beschikbaar.

Solidpaint® – Extreem duurzame gevelbekleding

Solidpaint en Medite Tricoya. Bouwmaterialen met levensduur voor een lagere cost of ownership.

Solidpaint is een revolutionaire, oplosmiddelvrije verf. De uitgeharde toplaag zorgt voor prachtige decoratieve eigenschappen. Zelfs na 15 jaar ziet u geen teruggang in kleur en glans. Het oppervlak is krasbestendig en ongevoelig voor aanslag en chemicaliën. Zelfs graffiti is eenvoudig te verwijderen – zonder kwaliteitsverlies op kleur en glans. De kleurstelling is onderdeel van de lokale projectarchitectuur. De natuurlijke uitstraling en bijzondere prestaties maken Solidpaint tot de oplossing voor nieuwbouw conform de eisen van E&E.

50 jaar garantie op plaatmateriaal

Voor de gevelbekleding is het extreem duurzame, FSC-gecertificeerde plaatmateriaal Medite Tricoya geselecteerd. De houtvezels zijn geacetyleerd, waardoor de MDF-plaat waterbestendig is en dimensioneel uiterst stabiel. Het resultaat is een plaat die niet rot en zelfs na langdurig contact met water nauwelijks werkt (duurzaamheidsklasse 1), waardoor een garantie van 50 jaar wordt verleend. Het materiaal kan, naast gevelbekleding, ook worden toegepast voor boeiboorden en kozijn- en deurdelen.