Energieneutraal
wonen

Lage
maandlasten

Volledig
afgewerkt

Duurzaam, comfortabel en betaalbaar

Bij Earth and Eternity wordt duurzaamheid vanaf de tekentafel meegenomen. Energiezuinig kunnen leven met maximaal comfort en zonder beroep te doen op fossiele energie, dat is onze ambitie. Dit is mogelijk door de combinatie van onderhoudsarme bouwmaterialen, een zeer goede woningschil, eigen elektriciteitsopwekking en goed op elkaar ingestelde slimme installaties. De zo gecreëerde woningen hebben lage woonlasten (cost of ownership) over de gehele levensduur.

Co-creatie

Vanuit onze duurzaamheidsvisie ontwikkelt E&E niet alleen energie-neutrale nieuwbouw maar transformeren wij ook bestaand vastgoed waar mogelijk tot deze standaard. Als spin in het web van belanghebbenden zorgen wij bij ieder project voor een optimale samenwerking en een eindresultaat wat alle verwachtingen waar maakt. Voor een transport en goed gecoördineerd proces werken wij met een digitaal woningdossier waar alle informatie over de woning gevonden kan worden.

Complete woning

Een E&E woning wordt zeer compleet opgeleverd: met alle technische installaties, vloeren, wanden, plafonds, keuken, sanitair. In onze inspiratie showroom is een ruime keuze met vele merken te vinden. Ons ervaren verkooppersoneel begeleidt en adviseert de koper.

Met het domotica systeem van Qbus kan ook voor automatisering in de woning gekozen worden.

Circulair bouwen

E&E ontwikkelt ook woningen met een droge bouwmethodiek. Hiermee wordt efficiënt, duurzaam en onder alle weersomstandigheden gebouwd. Dankzij enkele zeer innovatieve droogbouwproducten zijn het woningen waarvan de materialen én installaties eenvoudig te monteren, demonteren en hergebruiken zijn. Door alle materialen van een woning te documenteren in een materiaalpaspoort kan de restwaarde van een woning vastgesteld en zo de waarde van het circulaire karakter in kaart gebracht worden.

E&E is aangesloten bij Madaster, de organisatie die het materiaalpaspoort heeft ontwikkeld.

Bouwen met metaalframe

Het bouwen met een frame van geprefabriceerd staal is voor de woningbouw in Nederland relatief nieuw. Een metaalframe is licht van gewicht, sterk, stabiel en 100% recyclebaar. Er kan onder vrijwel alle weersomstandigheden gewerkt worden en het is maatvast.

Een metaalframe geeft tijdens de ontwikkeling kopers veel flexibiliteit qua indeling. De woningen zijn daarnaast remontabel zodat deze aangepast kunnen worden bij veranderende behoefte.

Fix-Brick ®

Fixbrick® is een bouwsysteem voor het droogstapelen van keramische bakstenen. Tussen de bakstenen ligt een speciaal ontwikkelde, niet zichtbare, 4 mm dikke kunststof mat. Deze mat wordt ingenieus en eenvoudig gekoppeld aan de achterconstructie.

Fixbrick gevels zien er modern uit, met een voeg van slechts 4 tot 5 mm. Een ander voordeel is het circulaire karakter, de wand is af te breken en op een andere plek weer op te bouwen.

Lees meer

Geïnteresseerd? Neem nu contact op

Wilt u meer informatie over de werkwijze van Earth and Eternity, heeft u grond beschikbaar of bent u geïnteresseerd in één van onze projecten? Neem contact met ons op!

info@earthandeternity.nl

+32 11 61 01 31